Τενοντοελυτριτιδα Αντιχειρα De Quervain

Η τενοντοελυτρίτιδα DE QUERVAIN χαρακτηρίζεται από έντονο πόνο στον καρπό που επιδεινώνεται από τις κινήσεις του αντίχειρα.

Οι δύο τένοντες του αντίχειρα περνούν μέσα από ένα κανάλι που βρίσκεται στη βάση του αντίχειρα κοντά στον καρπό. Περιβάλλονται από ένα λεπτό και γυαλιστερό υμένα που ονομάζεται έλυτρο που τους βοηθά να γλιστρούν εύκολα μέσα στο κανάλι. Όταν το έλυτρο ερεθιστεί λόγω υπέρχρήσης ή κάποιας παθολογικής αιτίας, οι τένοντες τρίβονται κατά την κίνηση τους προκαλώντας πόνο. Εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα που κάνουν ιδιαίτερη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, σε γυναίκες μέσης ηλικίας, σε έγκυες καθώς και σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Η συντηρητική θεραπεία (μη χειρουργική) συνίσταται σε χρήση νάρθηκα που βοηθά στην ακινητοποίηση του αντίχειρα και του καρπού, λήψη αντιφλεμονωδών φαρμάκων ή/και έγχυση κορτικοστεροειδών στην πάσχουσα περιοχή. Εφόσον δεν υπάρξει βελτίωση προχωρούμε στη χειρουργική θεραπεία κατά την οποία διανοίγουμε το τούνελ μέσα από το οποίο διέρχονται οι τένοντες.

Design & Development by Health Marketing - Υπηρεσίες Iατρικού Marketing